Икономист начело на предизборната битка на БСП в Силистра

Предстои кандидатурата да бъде утвърдена от Националния съвет на партията

Общинската конференция на БСП Силистра издигна кандидатурата на Станислав Стойков за кмет на общината. От 110 делегати, на форума присъстваха 77, които единодушно гласуваха за 43-годишния Стойков.

Кандидат-кметът на БСП е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство /УНСС/, гр. София. Работил е в банковия сектор – като кредитен инспектор и директор на банков клон. Разполага както с дългогодишен стаж по специалността си, така и с опит в държавната администрация - бил е експерт и главен счетоводител във фонд „Земеделие“ Силистра и финансов контрольор в ТП на НОИ. В момента е управител на фирма, която се занимава със земеделие. Председател е на НЧ “Иван Богоров“- с. Богорово, община Силистра. Женен е и с две деца.

В работата на конференцията участие взеха членът на ИБ на НС на БСП Стефан Стефанов и Стоян Мирчев – народен представител от Коалиция БСП Лява България. Съгласно Устава на БСП кандидатурата на Станислав Стойков трябва да бъде утвърдена от Националния съвет на партията.